Γιατί πρέπει να πάψουμε να ασχολούμεθα και να αναπαράγουμε τις «μπαρούφες» των Τούρκων

Editorial, Άποψη 12 Dec 2017 - 10:06 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Κανονικά, ούτε η προκλητικότητα του Τούρκου Προέδρου, ούτε οι συνεχείς προκλητικές δηλώσεις άλλων Τουρκων αξιωματούχων ή πολιτικών θα έπρεπε να μας απασχολούν. 

Η Ελλάδα είναι μια Ελεύθερη, Δημοκρατική χώρα και ανήκει στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια και σε ακόμη μεγαλύτερες συμμαχίες, παρά τα προβλήματά της μέχρι και σήμερα.

Το να αναπαράγουμε συνεχώς την κάθε δήλωση – «μπαρούφα» των γειτόνων μας, που τα καλοκαίρια έρχονται στα νησιά μας και λιάζονται με τα σκαφάκια τους τρώγοντας (ελληνικά) ψαράκια και θαλασσινά, δεν έχει κανένα νόημα.

Οι προκλήσεις με την Αγιά Σοφιά που αποδεικνύουν το μέγεθος της ξεδιαντροπιάς και το πόσο απολίτιστοι ήταν σε όλα τα χρόνια από τότε που εξισλαμίστηκαν, επίσης δεν πρέπει να μας αγγίζει. Μόνοι τους εξευτελίζονται στο διεθνές στερέωμα, καθώς όλος ο πλανήτης γνωρίζει τι έχει προσφέρει η Ελλάδα από την βαθιά αρχαιότητα, το Βυζάντιο μέχρι και σήμερα στον παγκόσμιο Πολιτισμό.

Ο ραγιαδισμός έχει πεθάνει πια. Και οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι το ‘πνεύμα’ που διαθέτουν δεν είναι ούτε βλακεία, ούτε παθητικότητα.

Η τουρκική πολιτική είναι τόσο προβλέψιμη, που κατάντησε βαρετή.

Καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα συστηματικά και κουνάνε το δάχτυλο στον πλανήτη, ενώ μόλις έκανε μια ακόμη «γκάφα» ο Ερντογάν με τον Πούτιν, κόντεψε να καταστραφεί η οικονομία τς Τουρκίας καταρρέοντας μέσα σε μήνες (γι αυτό πήγε γονυπετής στη Μόσχα αργότερα και θυμόμαστε τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου ότι ‘δεν ανήκουν στην Ευρώπη’ -αλλά είναι χρήσιμοι, φυσικά!)

Μόλις προχθές ο Ισραηλινός ηγέτης Νετανιάχου, του είπε: «Δεν είμαι συνηθισμένος να δέχομαι διαλέξεις περί ηθικής από έναν ηγέτη ο οποίος βομβαρδίζει κουρδικά χωριά στη χώρα του, την Τουρκία, έναν ηγέτη που φυλακίζει δημοσιογράφους, βοηθά το Ιράν να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις και ενισχύει τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Γάζας, που σκοτώνουν παιδιά».

Ό,τι και να κάνει η Τουρκία, απλά καταφέρνει να απομονώνεται όλο και περισσότερο από την Δύση, κλεισμένη στις ιδεοληψίες της περί αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που όχι μόνον δεν ευσταθούν αλλά κατάντησαν φαιδρές.

Γι αυτό πρέπει να πάψουμε να ασχολούμεθα και να αναπαράγουμε τις «μπαρούφες» των Τούρκων και κυρίως, να μην τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Τόσο προβλέψιμοι, τόσο βαρετοί χωρίς ίχνος διπλωματίας και ευελιξίας.

Α, και κάτι άλλο. Δεν είναι Σουλτάνος. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε κι αυτό το άθλιο κλισέ. Μόνο με τον Μουγκάμπε θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε που μετά από δεκαετίες, κι αυτός ανατράπηκε. Με μαθηματική ακρίβεια, όλοι οι δικτάτορες έχουν ημερομηνία λήξης. Το διδάσκει άλλωστε η πολιτική ιστορία. (theviewer)

Δείτε επίσης

Ιωάννης Παππάς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της αδράνειας

Αδράνεια και παθητικότητα είναι δύο λέξεις που είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αδράνεια, όπως …