Αιγαίο: Ο απέραντος «υγρός» τάφος για ανθρώπους – θύματα των συμφερόντων

Editorial, Άποψη 17 Mar 2018 - 10:30 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η τραγωδία δεν έχει τέλος: οι πρόσφυγες, μετανάστες και όπως η κάθε κυβέρνηση ή πολιτικό κόμμα θέλει να αποκαλεί τους κατατρεγμένους δύστυχους ανθρώπους που πέφτουν στα κύματα του Αιγαίου για να επιβιώσουν από έναν αδιανόητο πόλεμο, συνεχίζουν.

Μέσα στο Αιγαίο, που έχει γίνει ο απέραντος «υγρός» τάφος για ανθρώπους – θύματα των συμφερόντων.

Νεκρά πτωματάκια παιδιών, γυναίκες και άνδρες σε κατάσταση ακραίου σοκ, μέσα σε βάρκες ή πεταγμένοι σαν τα σκουπίδια από τους δουλεμπόρους που σκέφτονται μόνο το χρήμα.

Η εικόνα της φρίκης. Το πρόσωπο της απανθρωπιάς. Τα αναρίθμητα θύματα – σφάγια στο βωμό του χρήματος των συμφερόντων, των πολέμων, των ανθρώπων που αποφασίζουν να «εκκαθαρίζουν» ολόκληρες χώρες βομβαρδίζοντας, χωρίς καμία αναστολή, χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Με ρώτησε ο μικρός ανηψιός μου: «Θα γίνει πόλεμος;» Είχα μια απάντηση: «Είμαστε σε πόλεμο. Άνθρωποι σκοτώνονται αλλά όχι στο πεδίο της μάχης, χώρες καταστρέφονται με οικονομικό πόλεμο, έθνη εξαφανίζονται».

Όλα στο βωμό του χρήματος.

Αίμα, αίμα, αίμα ατελείωτο. Κατεστραμμένες ζωές, προσφυγιά, κατάρρευση χωρών… Όλα στον βωμό του κέρδους των λίγων.

«Πότε θα σταματήσει;» ρώτησε ο μικρός. Δεν έχω απάντηση. Θυμήθηκα την αποκάλυψη με το σκάνδαλο Μακναμάρα για τον πόλεμο του Βιετνάμ επί Προεδρίας Νίξον.

Προφανώς, η απάντηση είναι μία: δεν σταματάει ποτέ. Όσο υπάρχουν συμφέροντα που σκέφτονται μόνον το κέρδος, θα συνεχίζεται.

Ναι. Τελικά, δεν σταματάει ποτέ.

Τουλάχιστον, ζώντας με αυτές τις κτηνωδίες, σε αυτή την εποχή, ας προσπαθήσουμε να μην μεταμορφωθούμε εμείς σε τέρατα όπως αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοιες αποφάσεις κι ας ευχηθούμε ότι κάποτε, κάποιο δικαστήριο, θα τους κρίνει και θα τους καταδικάσει. (theviewer)

Δείτε επίσης

Ιωάννης Παππάς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της αδράνειας

Αδράνεια και παθητικότητα είναι δύο λέξεις που είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αδράνεια, όπως …