Breaking News

«Ή εκεί ή σπίτι σου!» – H αλαζονεία με την οποία πολιτεύτηκε η καθεστηκυία πολιτική τάξη της χώρας

Άποψη, Γνώμες 12 Oct 2018 - 2:46 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με την ειδησεογραφία των ημερών… στέλνει εκτός ευρωβουλής την Εύα Καϊλή και το Νίκο Ανδρουλάκη. Η πρόεδρος του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ που, μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές ονομάτων, σήμερα αποτελεί το διαρκώς συρρικνούμενο ΚΙΝΑΛ, με αυτοκρατορική έπαρση, αφού διοργάνωσε ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους, αφού εν συνεχεία στελέχωσε όλα τα όργανα του κόμματος πάλι με διορισμούς, επιχειρεί να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία πια, τα πρόσωπα που η ίδια και οι συνεργάτες της αποφάσισαν να την… εκπροσωπήσουν.

Αυτό βέβαια είναι ένα ζήτημα που εξ αρχής αφορά το ΚΙΝΑΛ. Αφορά όμως όλες και όλους εμάς, καθώς τα στελέχη των κομμάτων σήμερα, θα κατέχουν θέσεις ευθύνης στις δομές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αύριο, θα λαμβάνουν αποφάσεις για τις ζωές των πολλών. Υπό αυτή την έννοια τέτοιου είδους χειρισμοί δεν είναι μόνον εσωτερικά ζητήματα του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά σοβαρά θέματα που πρέπει να απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας, αφού αφορούν πρωτίστως ζητήματα ποιότητας ή και εύρους της λειτουργίας της δημοκρατίας.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι διεμήνυσαν στον Νίκο Ανδρουλάκη πως τελειώνει η διαδρομή του στο ευρωκοινοβούλιο κι αν θέλει να έχει συνέχει στην πολιτική, θα πρέπει να εκτεθεί στην εκλογική περιφέρεια που η ηγεσία θα του υποδείξει.

«Ή εκεί ή σπίτι σου» αναφέρουν τα δημοσιεύματα ότι είναι η φράση που συμπυκνώνει το μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος και οι συνεργάτες της στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος σημειωτέον, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής πέρσι τον Νοέμβριο ήρθε δεύτερος σε ψήφους, συγκεντρώνοντας πάνω από το 43% του εκλογικού σώματος των 212.000 ψηφισάντων!

Είναι δε ένα πολιτικό στέλεχος γέννημα θρέμμα της ίδιας της πολιτικής διαδικασίας, αφού δίνει τους αγώνες του στον πολιτικό στίβο από φοιτητής ακόμη. Δεν ανήκει στην κατηγορία των όψιμων, που εισέρχονται στην πολιτική καταγγέλλοντας την, που καυχιούνται ότι δεν είναι πολιτικοί και δεν προέρχονται από τους κομματικούς σωλήνες, αλλά λανσάρονται ως αλάνθαστες αυθεντίες, που τελικά αποφάσισαν να μας κάνουν το χατίρι να ασχοληθούν με τα κοινά και να μας σώσουν..

Πίσω από τη νοοτροπία Γεννηματά είναι κρυμμένη η αμετροέπεια, η έπαρση και η αλαζονεία με την οποία πολιτεύτηκε η καθεστηκυία πολιτική τάξη της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια. Το « ή εκεί ή σπίτι σου» είναι μια φράση που ερμηνεύει με τον πιο καθαρό τρόπο, γιατί τα σπίτια είναι γεμάτα από ανθρώπους που νοιάζονται, ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το αύριο της χώρας και των παιδιών τους και η πολιτική στερεύει από δυνάμεις, ικανές να πάνε τον τόπο μπροστά.

Ο νεποτισμός, ο παραγοντισμός και η ευνοιοκρατία έμειναν ως μόνοι δρόμοι εισόδου και ανέλιξης στην πολιτική. Ελάχιστες περιπτώσεις, που ξεφεύγουν από αυτές τις διαδρομές, δεν είναι ικανές για να δώσουν το στίγμα, ίσως δε να είναι οι επόμενοι Ανδρουλάκηδες που θα τους τεθεί το ίδιο δίλημμα.

Ας είναι κι έτσι. Αφού δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ισχύ και εξουσία, ας κρατήσουν τα ηνία των κομμάτων και της χώρας στα χέρια τους και όλοι οι υπόλοιποι ας μείνουμε σπίτι μας. Τουλάχιστον όμως ας κάνουν επιτέλους κάτι καλό για την πατρίδα, για τα παιδιά της, για το μέλλον της!..

Δημήτρης Γαλαμάτης Διδάκτωρ Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Δείτε επίσης

Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα εν μέσω της τουρκικής επιθετικότητας θα ήταν εθνικό έγκλημα

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εν μέσω της τουρκικής επιθετικότητας θα ήταν εθνικό έγκλημα με διαστάσεις …