Breaking News

Ένας δήμαρχος που υβρίζει φορείς!!!

Editorial, Άποψη 3 Aug 2018 - 8:27 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ιδίου του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, επικαλούμενος διάφορους λόγους και αναζητώντας διαρκώς αφορμές. 

Η συμπεριφορά του, ωστόσο, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ, ξεπέρασε κάθε όριο απρέπειας που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στον πρώτο τη τάξει πολίτη του νησιού, Μια συμπεριφορά με ύβρεις πρωτοφανείς κατά των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, τόσο προσβλητική και απαξιωτική, που οδήγησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννη Πάππου, να αποχωρήσει από την συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανοίκεια στάση του δημάρχου της Ρόδου.

Για τη συμπεριφορά του Φώτη Χατζηδιάκου, δύο παρατηρήσεις:

Η πρώτη, αφορά στην πρωτοφανή χυδαιότητα σε δημόσιο λόγο, δεδομένου ότι οι ύβρεις που εκστόμισε ο δήμαρχος Ρόδου μαινόμενος κατά της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων που απαρτίζουν το δ.σ του ΠΡΟΤΟΥΡ, ακούστηκαν στην διάρκεια του δημόσιου λόγου του, αφού οι συνεδριάσεις του δ.σ είναι δια νόμου δημόσιες.

Η δεύτερη και ίσως πιο σημαντική, αλλά και πιο πολιτική παρατήρηση, αφορά τον λόγο που ο δήμαρχος ήρθε σε κατάσταση εκτός εαυτού. Ο πρώτος πολίτης του νησιού της Ρόδου εξύβρισε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων επειδή συνεργάζονται με την Περιφέρεια! Σε μια δύσκολη περίοδο και σε ένα τόπο που αναζητά αναγωνίως συμμαχίες και συνεργασίες, ο δήμαρχος Ρόδου βρίζει σκαιότατα τους τοπικούς φορείς, επειδή συνεργάζονται με την Περιφέρεια!

Το πρωτοφανές ξέσπασμα του δημάρχου εκτός από πολιτικά κίνητρα, έγκειται και τον χαρακτήρα του. Πανθομολογείται (ειδικώς από εκείνους που τον γνωρίζουν) πως ο Φώτης Χατζηδιάκος, δεν ανέχεται την κριτική για διάφορα θέματα που αφορούν την λειτουργία της δημοτικής αρχής, συνεπώς για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ εκείνος.

Επιπλέον, οι προσωπικές αναφορές του κατά του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου είτε δημοσίως (σε τοποθετήσεις του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είτε κατ’ ιδίαν) συνοδεύονται πάντοτε από εριστική, ειρωνική διάθεση και τάση απαξίωσης. Υπάρχει μια παροιμία που λέει ο λαός σε αυτές τις περιπτώσεις: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

Στην συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ, άπαντες οι παρόντες δήλωσαν ιδιαιτέρως προσβεβλημένοι από την συμπεριφορά του Δημάρχου, οποίος όχι μόνον «εξερράγη» και χτυπούσε τα χέρια στο τραπέζι για να επιβληθεί, αλλά χρησιμοποίησε και ένα άνευ προηγουμένου υβρεολόγιο που σίγουρα δεν ταιριάζει στο αξίωμά του, σε μία συνεδρίαση ενώπιον φορέων και συνεργατών του.

Φαίνεται πάντως, ότι η προσωπική του εμπάθεια στο… ‘απέναντι κτήριο’ όπως συχνά στο Δημαρχείο αποκαλούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής κόντρας με επιχειρήματα και αγγίζει το προσωπικό μένος που φλερτάρει με το παράλογο. Είναι σαφές ότι ο Δήμαρχος έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Απρόκλητες επιθέσεις και προσβολές στου φορείς, απαράδεκτη χυδαιολογία (λυπούμεθα αλλά δεν μπορούμε να γράψουμε τα…. ‘γαλλικά’ του κ. Δημάρχου), καταλογισμό ευθυνών πάντα σε άλλους, χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής. Φαίνεται πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο οι εκρήξεις θα ενισχύονται.

«Μόλις μάθει να μιλάει όπως αρμόζει σε έναν δήμαρχο τότε να συγκαλέσει ξανά το δ.σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ. Ακολουθεί πάντα την προσφιλή τακτική του, παίρνει τον λόγο όποτε θέλει, μιλάει ακατάπαυστα και ξαφνικά εκρήγνυται» δήλωσε ένα από τα πρόσωπα που ήταν παρών στην συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Μία συμβουλή: Κύριε Δήμαρχε, ψυχραιμία.

Οι εκλογές είναι κοντά, η αγωνία και η ανασφάλειά σας μεγαλώνει, αλλά το απέναντι ‘κτήριο’ δεν μπορεί να γίνεται ο κυματοθραύστης της δικής σας αναποτελεσματικότητας, ούτε και των απωθημένων σας.

Χρειάζεται τουλάχιστον ευπρέπεια.

Π.Ντ.

Δείτε επίσης

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σωσίβιο στην πανδημία, η συνεργασία και η αλληλεγγύη

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη …