Σ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: «Ο Τουρισμός κινδυνεύει από ανεύθυνους εργοδότες – Όταν γίνει το κακό θα κλαίμε πάνω στις στάχτες μας….»

Επικαιρότητα, Τοπικά 20 Aug 2018 - 10:07 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησαββας στηρίζει ανοιχτά τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων στη συνεχιζόμενη απεργιακή κινητοποίησή τους.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ του στο facebook αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και τις απόψεις που ακούγονται ότι οι απεργία θα τινάξει στον αέρα τον τουρισμό έχω να πω το εξής: Ο Τουρισμός κινδυνεύει από ανεύθυνους εργοδότες που χρησιμοποιούν τους οδηγούς σαν σκλάβους με 19 και 20 ώρες στο τιμόνι, με μισθούς πείνας δίχως Συλλογικές Συμβάσεις.

Όταν γίνει το κακό τότε θα κλαίμε πάνω στις στάχτες μας. Το Σωματείο παλεύει για τα αυτονόητα. Ικανοποιητικές απόδοχές αντίστοιχες με το δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα και ανθρώπινα ωράρια που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών τουριστών, των οδηγών, των ξεναγών και των πολιτών. Τόσο απλά.

Η κοροϊδία από την μεριά των εργοδοτών και της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων οδήγησε τα πράγματα ως εδώ. Καλώ τους εργοδότες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να υπογράψουν ΣΣΕ με το Σωματείο. Το ΕΚΡ σταθερά και αποφασιστικά είναι δίπλα στο Σωματείο. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη».

Δείτε επίσης

Θέμα χρόνου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, για τη Μεσ. Πόλη (video)

`Θέμα χρόνου είναι πλέον η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, για τη Μεσαιωνική Πόλη αφού το …