ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Δεν έρχεται στο Καστελλόριζο ο Αλέξης Τσίπρας για το διάγγελμα

Ελλάδα, Επικαιρότητα 20 Aug 2018 - 11:46 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

H αντίστροφη μέτρηση για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια, ξεκίνησε. Το διάγγελμα που πιθανότατα θα διεξαχθεί την Τρίτη (21/8), ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην μεταμνημονιακή πολιτική της χώρας αν και το πιο εξειδικευμένο πακέτο μεταρρυθμίσεως και το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΕΝΦΙΑ και την περικοπή των συντάξεων αναμένεται ο πρωθυπουργός να τα πεί από τη βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου.. 

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο, προκρίθηκε τελικώς η σκέψη, ο κ. Τσίπρας να μεταβεί σε χώρο εκτός της Αττικής, με συμβολική σημασία με πιθανότερη επιλογή αυτή της Ιθάκης.

Η περίπτωση της Πνύκας είχε «καεί» από πολύ νωρίς, ενώ εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι και το Καστελόριζο είχε αποκλειστεί.

Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν τον συγκεκριμένο προορισμό, καθώς είναι ένας τόπος που συμβολίζει την «Οδύσσεια» την οποία ολοκλήρωσε η κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια. Από τη στιγμή που «κλειδώσει» πάντως αναμένεται να τηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι που από την πρώτη στιγμή και ειδικά μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. (σκάι)

Οι πληροφορίες ΕΠΙΒΕΒΙΩΝΟΥΝ σχετική ανάρτησή μας στο “theviewer” στις 13 Αυγούστου όπου είχαμε δημοσιεύσει τα εξής: 

ΑΜΦΙΒΟΛΗ εμφανίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στις 21 Αυγούστου στο Καστελλόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης από την περιοχή μας, δεν γνωρίζουν τι θα γίνει.

Βέβαια, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών και του εθνικού πένθους, το Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται να αναβάλλει τις πανηγυρικές φιέστες για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η κυβέρνηση προετοίμαζε ότι μία, αλλά τουλάχιστον δύο φιέστες μετά τις 20 Αυγούστου και το Καστελόριζο είχε ‘κλειδώσει’ και για συμβολικούς λόγους. Το 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια από το Καστελόριζο. Υπενθυμίζεται ακόμα πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο.

«Δεν θα αφήσουμε την κακή πινελιά, που από ατύχημα -θέλω να πιστεύω- δόθηκε σε αυτόν τον τόπο, με το διάγγελμα των κακών μαντάτων του μνημονίου», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία. Σας ευγνωμονούμε», είχε πει ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο ήθελε και μία φιέστα στην Αθήνα. Με το βαρύ κλίμα όμως από το εθνικό πένθος, μάλλον αυτό… αναβάλλεται.

Ενδεχομένως, να περιοριστούν οι φιέστες σε εξαγγελίες και δηλώσεις στην ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ , στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί δεν αποκλείεται να προαναγγείλει την μη περικοπή των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019, την μείωση του ΦΠΑ πιθανότατα κατά 3 μονάδες και την αύξηση του κατώτατου μισθού. (Π.Ντ. / theviewer)

 

Δείτε επίσης

Θέμα χρόνου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, για τη Μεσ. Πόλη (video)

`Θέμα χρόνου είναι πλέον η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, για τη Μεσαιωνική Πόλη αφού το …