Όταν μία ηλιθιότητα δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια οικονομία

Editorial, Άποψη 1 Nov 2017 - 9:45 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Αυτή η γελοία φωτογραφία την οποία τράβηξαν οι ‘νεόνυμφοι’ Βρετανοί αμέσως μετά τον γάμο τους, έφτασε να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω κοινωνικών δικτύων, να προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα, το αίσθημα της προσβολής δημοσίας αιδούς αλλά και να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικονομία ενός τόπου.

Το ερώτημα δεν είναι εάν αυτό το ζευγάρι ήταν τόσο φαιδροί που έφτασαν σε αυτή την απόλυτη γελοιότητα, αλλά πόσες αντοχές μπορεί να έχει μια τοπική κοινωνία. Η Ρόδος και κατ’επέκταση η Λίνδος, προσπαθούν εδώ και δύο δεκαετίες να προωθήσουν ως τουριστικό προϊόν την τέλεση των γάμων για ξένους τουρίστες. Και μέχρι πρότινος, τα είχαν καταφέρει.

Μέχρι που οι θερμοκέφαλοι ήρθαν και τα έκαναν…μαντάρα. Παρενέβη η Εκκλησία και ο Μητροπολίτης απαγόρευσε εφεξής την τέλεση πολιτικών γάμων στο προαύλιο του ναού του Αγίου Παύλου (που θεωρείται ιερός κ ιστορικός χώρος) ενώ οι τουριστικοί παράγοντες είναι ανάστατοι γιατί ξεκίνησαν οι ακυρώσεις.

Λοιπόν ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε: τι τουρισμό θέλουμε; Μαζικό, υπανάπτυκτο, γελοίο, ξεδιάντροπο; Και γιατί να είναι όλοι αναγκασμένοι να υποκύπτουν στον κάθε ηλίθιο που δεν σέβεται αυτό τον τόπο;

Όχι, δεν έχει δικαιολογία ούτε ο τουρ οπερέιτορ, ούτε ο εκπρόσωπός του. Οι επισκέπτες μας πρέπει να μάθουν να σέβονται και τους άλλους. Αφού μάθουν πρώτα να ελέγχουν τον αυτοεξευτελισμό τους.

Δείτε επίσης

Στο κενό η απόπειρα επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του Φοίβου Παρασκευόπουλου από τη Συμμαχία

Η περίπτωση του Φοίβου Παρασκευόπουλου ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο …