Breaking News

«Κραυγή διαμαρτυρίας» για την Μεσαιωνική Πόλη: Από μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς κατάντησε… αρένα!!!!!

Άποψη, Γνώμες 7 May 2018 - 11:51 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Κραυγή διαμαρτυρίας» για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, εκφράζει ο γνωστός δικηγόρος της πόλης μας, κ. Μιχάλης Νιοτής. Σε σχετική ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο κ. Νιοτής εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκειά του, αναφέροντας: «Από μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς κατάντησε … αρένα – ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΖΕΙ Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!»

– Kράχτες κυνηγούν τους περαστικούς τουρίστες σαν θηράματα σε σαφάρι!
– Σουβλατζίδικα και εστιατόρια χρεώνουν με εξωφρενικές τιμές τους ανυποψίαστους τουρίστες και όταν τολμούν να διαμαρτυρηθούν, οι κράχτες τους κάνουν κεφαλοκλειδώματα για να πληρώσουν! 
– Δύο καφέδες σε σουβλατζίδικο 10 ευρώ … Μία πίττα γύρος 10 ευρώ … Μία καλαμαράκια, μία πατάτες και ένα κρασί σε εστιατόριο 220 ευρώ!
– Αηδιασμένοι φεύγουν από την Παλιά Πόλη οι επισκέπτες της, αλλά για το Δήμο Ρόδου και τις Αρχές πέρα βρέχει!

Η ακόρεστη δίψα για αισχροκέρδεια και υπερκέρδη ορισμένων καταστηματαρχών έχει μετατρέψει την Παλιά Πόλη της Ρόδου σε ένα απέραντο τρελοκομείο, που εκθέτει το νησί μας στα πέρατα του κόσμου. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, αλλά οι Αρχές μας συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να αφήνουν σχεδόν ανεξέλεγκτους τους νονούς των πλατειών να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους.

Διπλά μενού με κανονικές και φουσκωμένες τιμές, ενοχλητικοί, φορτικοί, ατημέλητοι, αγενείς κράχτες που ενίοτε εκτελούν και χρέη μπράβων, άπληστοι καταστηματάρχες που φεσώνουν τους ανυποψίαστους τουρίστες ιδιαίτερα αυτούς των κρουαζιεροπλοίων που δεν προλαβαίνουν λόγω αναχώρησης των πλοίων τους να κάνουν καταγγελίες!

Δεν διστάζουν μάλιστα να ασκήσουν με τους κράχτες τους ακόμα και σωματική βία στους διαμαρτυρόμενους τουρίστες που αρνούνται να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς μπροστά στα φοβισμένα ανήλικα παιδιά τους !! Όλα αυτά και άλλα πολλά τραγελαφικά αποτελούν πλέον την καθημερινότητα της Παλιάς Πόλης, χωρίς δυστυχώς να ιδρώνει το αυτί κανενός αρμοδίου! Μερικά τέτοια περιστατικά έτυχε να δω και γω τις τελευταίες μέρες που βρέθηκα εκεί και ντράπηκα.

Η Ρόδος δυσφημείται καθημερινά για να ικανοποιηθεί η απληστία ορισμένων καταστηματαρχών υγειονομικού κυρίως ενδιαφέροντος αλλά οι τοπικοί άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα κλεισμένοι στα Μέγαρα τους και εξαντλούν την αυστηρότητα τους μόνο στους κακομοίρηδες που έβγαλαν έξω κανένα τραπεζάκι ή σταντ παραπάνω! Γιατί οι άπληστοι βλέπετε είναι και πονηροί …

Ανακάλυψαν με τους … επιστήμονες – συμβούλους τους το φίλτρο του αόρατου και ότι κι αν κάνουν δεν τους βλέπει κανένας αρμόδιος! Συλλήψεις για άγρα πελατών θα γίνουν 4-5 φορές, το πολύ, μέσα σε ολόκληρο το καλοκαίρι, για τα μάτια του κόσμου. Κύριοι βγείτε έξω από τα μέγαρα σας και δείτε την κατάντια του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς που κατάντησε αρένα του Κολοσσαίου.

Είναι τεράστιο το κόστος της δυσφήμισης για την Παλιά Πόλη και το νησί μας γενικότερα και όμως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν έχει τέλος!

Δείτε επίσης

Λευτέρης Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση ναρκοθετεί και τα θεμέλια της οικονομίας

Το κυβερνητικό αφήγημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκαμψη της οικονομίας παρουσιάζει …